niedziela, 11 marca 2012

Zrazy z mięsa wieprzowego



Składniki (dla 3 osób):

  • ok. 400 g mięsa wieprzowego
  • sól
  • pieprz
  • 1 mała cebulka
  • 1 ogórki kiszone
  • musztarda ostra
  • 8 plastrów szynki
  • 8 plastrów sera żółtego
  • mąka do obtoczenia zrazów
  • olej do smażenia 

Wykonanie:

Mięso umyć, osuszyć, podzielić na 8 kotletów, rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem z obu stron, odłożyć. Cebulkę obrać, pokroić w piórka. Ogórki kiszone pokroić w zapałki. Kotlety posmarować musztardą, na każdy położyć plaster szynki, plaster sera żółtego, trochę cebulki i kilka zapałek ogórka, zwinąć w rulonik - można spiąć wykałaczką.

Rozgrzać olej na patelni. Zrazy obtaczać w mące, smażyć z obu stron na złoty kolor.
Podawać w/g uznania, u mnie z ryżem i sałatką.

Smacznego!



4 komentarze:

Lovelykate pisze...

Zrazy są niezawodne. Zawsze wszystkim smakują :)

Kamila pisze...

Pysznie zrolowane :)

wiosenka27 pisze...

Pyszny obiadek:)

Monica pisze...

Z szynką i serem musiały być pyszne, lubię zrazy :)

Pozdrawiam!

Print